Samsung a trimis din greșeală notificare ”Localizează-mi dispozitivul” pe telefoanele Galaxy din toată lumea

Utilizatorii de smartphone Samsung Galaxy din toată lumea au primit în această dimineață o notificare push bizară, cu ”Localizează-mi dispozitivul” (Find My Mobile). Notificarea conținea doar cifra ”1” și dispărea imediat după ce utilizatorul făcea click pe ea. Notificarea a fost primită inclusiv de utilizatori de Samsung Galaxy din România.

Deși Samsung nu a dat publicității nicio declarație oficială pe această temă, se pare că notificarea a fost trimisă din greșeală, potrivit site-ului androidcentral.com. Conform specialiștilor, nu există niciun motiv de îngrijorare dacă ați primit această notificare.

Pe lângă cele mai recente modele de dispozitive Samsung precum cele din seriile Galaxy Z Flip și Galaxy Note 10, mai mulți utilizatori cu telefoane din seriile Galaxy S, Galaxy A și Galaxy J au primit această notificare push. În mod bizar, utilizatori care nu au aplicația Samsung ”Localizează-mi dispozitivul” instalată pe telefon afirmă că au primit și ei această notificare push.

Aplicația ”Localizează-mi dispozitivul” le permite utilizatorilor să își găsească telefonul în caz că îl pierd. Pe lângă faptul că pot localiza de la distanță telefonul Galaxy, utilizatorii pot de asemenea să blocheze ecranul, accesul la Samsung Pay și să facă back-up la datele de pe dispozitiv cu ajutorul aplicației.

Cum funcționează aplicația de localizare

Potrivit site-ului Samsung, dacă v-ați pierdut telefonul, tableta, ceasul sau căștile, funcția Find My Mobile vă permite să blocați sau să deblocați, să localizați sau, în cel mai rău caz, să ștergeți complet datele. Chiar și informațiile de plată Samsung Pay pot fi blocate sau șterse, iar toate acestea pot fi efectuate de la distanță. Există, de asemenea, servicii similare disponibile pentru ceas și căști în aplicația Galaxy Wearable. Dacă cineva a înlocuit cartela SIM pe dispozitivul dvs. pierdut, puteți verifica noul număr de telefon pe site-ul web Find My Mobile, prin intermediul unei notificări.

De asemenea, prin Find My Mobile, puteți atribui calitatea de tutore unui membru al familiei sau unui prieten și îi puteți permite acestuia să localizeze dispozitivul, să îl apeleze și să activeze Modul Urgență. Mai mult decât atât, puteți verifica până la 50 de apeluri recente, prelungi durata de viață a bateriei și, dacă este necesar, copia de rezervă sau șterge toate datele stocate pe dispozitiv.

Citește și alte știri pe Cronica Zilei!

Credit foto: Samsung.com