Sorina Pintea a semnat ordinul pentru examenul de rezidențiat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat într-o conferință de presă că a semnat ordinul pentru examenul de rezidenţiat.

„Am semnat ordinul de ministru pentru rezidenţiat. A apărut o nouă prevedere, astfel încât numărul de locuri să fie egal cu numărul absolvenţilor. Am aprobat o cifră de şcolarizare de 4.710. Avem în România 3.401 absolvenţi de medicină generală, numărul locurilor scoase la rezidenţiat pe medicină generală este 3.990. Totalul de 4.710 include şi zona de medicină dentară şi farmacie. Diferenţa este foarte mare între numărul absolvenţilor şi numărul locurilor la medicină dentară şi farmacie. Logica este foarte clară. Numărul posturilor pentru farmacişti în spitale este limitat. Absolventul de farmacie se adresează inclusiv zonei private. La fel, medicul dentist. Această cifră – 4.710 – va fi suplimentată dacă la examenul de rezidenţiat se va obţine o medie corespunzătoare intrării în rezidenţiat”, a precizat Sorina Pintea.

Ca urmare, examenul de rezidenţiat se va desfăşura pe data de 8 decembrie.

Ordinul de ministru vine după ce Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Legea promulgată permite ca documentația privind organizarea examenului de rezidențiat să fie semnată doar de ministru Sănătății, nemaifiind nevoie de semnătura ministrului Educației.

Sursa foto: Facebook, Sorina Pintea