Suplimente de zinc, calciu, magneziu și vitamine- contaminate (vezi lista). Sunt retrase de pe piață

Loturi de suplimente de zinc, calciu, magneziu și vitamine au fost găsite contaminate  și ca urmare vor fi retrase de pe piață. Compania Alevia anunţă retragerile în urma informării primite de la unul dintre furnizorii săi, care a precizat că în compoziţia carbonatului de calciu şi carbonatului de magneziu a apărut oxid de etilenă peste limitele reglementate de normele în vigoare.

Vezi lista- Lista-produse-retrase-Alevia

„Alevia a respectat toate procedurile şi normele de siguranţă în vigoare pentru producţia de suplimente nutritive, contaminarea neproducându-se în fabrica Alevia. Alevia colaborează în prezent atât cu autorităţile competente, cât şi cu partenerii comerciali pentru a se asigura că toţi consumatorii sunt informaţi de rechemare”, se menţionează într-un comunicat remis de comanie presei. Potrivit Alevia, persoanele care au achiziţionat aceste produse au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat şi vor primi înapoi contravaloarea lor până la data de 10.09.2021. De asemenea,  compania a decis testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania pentru a verifica dacă este depăşită limita legală de oxid de etilenă pentru acestea.Celelalte loturi ale acestor produse pot fi consumate fără probleme, dă asigurări compania.”Consumatorii care au întrebări suplimentare sunt rugaţi să contacteze Alevia la: office@alevia.com.ro Această rechemare a fost iniţiată în interesul consumatorilor noştri. Ne cerem scuze pentru orice neplăceri cauzate”, se mai arată  în comunicat.

În ultima perioadă au fost retrase de pe piața din România mai multe categorii de produse care au fost contaminate cu oxid de etilenă. Același lucru s-a întâmplat și la nivelul Uniunii Europene.

Sursa foto-pexels.com

Citește Cronica Zilei cu încredere