Tichete de masă și tombolă pentru cei care se vaccinează

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, la finalul şedinţei de guvern, că a fost adoptată ordonanţa care prevede tichete de masă  în valoare de 100 de lei pentru persoanele care se vaccinează împotriva COVID, dar şi o tombolă cu premii.

Ministrul a arătat că persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor beneficia de o alocaţie individuală de hrană în valoare de 100 de lei, sub formă de tichete de masă. Tichetele vor fi nenominale în momentul tipăririi, iar numele beneficiarului va fi completat la nivelul centrului de vaccinare. „De la momentul de la care ordonanţa este publicată în Monitorul Oficial, persoanele care se vaccinează cu schemă completă – asta înseamnă cu a doua doză de Pfizer sau Moderna sau cu prima şi singura doză de Johnson &Johnson – vor putea beneficia de aceste bonuri de masă. Ei vor putea să ridice aceste bonuri de masă în momentul în care ele vor fi disponibile la centrul de vaccinare. Încercăm să grăbim cât mai mult procedurile legale şi de achiziţie şi să le facilităm, pentru a le face disponibile cât mai repede. Dar din momentul în care ordonanţa intră în vigoare, cei care se vaccinează pot să solicite, când vor fi disponibile, aceste bonuri de masă”, a precizat Mihăilă în conferința de presă de la Guvern.

Ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID-19, s-a propus organizarea Loteriei de vaccinare, care constă în acordarea de premii în bani persoanelor imunizate cu schemă completă. Ministrul a declarat că loteriile vor fi organizate în perioada octombrie-decembrie 2021. „Premiile sunt sume în bani. Ele urmează să fie reglementate împreună cu Loteria Naţională, Ministerul Economiei şi Ministerul Sănătăţii. La o primă discuţie apreciem că premiile cele mai consistente vor fi în valoare de un milion de lei, dar urmează să reglementăm periodicitatea şi ritmul extragerilor. Au participat la elaborarea proiectului de ordonanţă cei de la STS şi am prevăzut ca modalitate de înscriere, înscrierea pe site-ul certificat-covid.gov.ro”, a explicat Mihăilă.

România este deja afectată de valul 4 al epidemiei și are, alături de Bulgaria, cele mai puține persoane vaccinate de la nivelul Uniunii Europene.

Credit foto- Facebook Ioana Mihăilă

Citește Cronica Zilei cu încredere