Turcan: Este posibil ca luni PSD să blocheze anticipatele

Vicepremierul Raluca Turcan susține că PSD  ar putea bloca luni, în Parlament, procedura de declanșare a alegerilor anticipate. “Din partea PSD ne aşteptăm la blocaje, şicane şi lipsă de responsabilitate în faţa aşteptărilor românilor. E foarte posibil ca luni, ca într-un joc politic intern al PSD-ului, să nu se creeze cvorumul pentru a putea respinge în plenul Parlamentului Guvernul Orban şi a face primul pas spre alegeri anticipate. Lucrul acesta este generat exclusiv de către calculele politicianiste ale PSD-ului, care doreşte să prelungească această stare de nemulţumire a românilor, pentru faptul că la nivel de întreg Parlament nu se poate crea responsabilitatea necesară ajungerii la alegerile anticipate”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Raluca Turcan.

Liderul liberal a mai spus că atitudinea PSD arată iresponsabilitate. „În momentul în care un partid precum PSD-ul a respins alegerea primarilor în două tururi, pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea, a demis Guvernul, are obligaţia să arate prin vot şi prezenţă în Parlament ce soluţie pune pe masă românilor. Neprezentarea la Parlament, eschiva la votul din Parlament, practic nu are nicio legătură cu ceea ce aşteaptă oamenii de la parlamentari, şi anume să se ducă la Parlament şi să muncească. (…) A boicota deliberat un demers atât de aşteptat, în calea alegerilor anticipate, denotă o lipsă se responsabilitate clară din partea PSD”, a precizat Raluca Turcan.

Replica PSD

În replică, PSD afirmă că alegerile anticipate înseamnă austeritate. „Au declanşat în mod premeditat criza politică, au încălcat în mod repetat atât legile ţării cât şi toate recomandările forurilor internaţionale, au luat măsuri doar pentru clientela politică, au dus economia ţării în şant! Acum fug de guvernare şi încearcă să paseze vina! Anticipate = Austeritate!”, au scris social-democrații pe  Facebook.

Citește cu încredere Cronica Zilei.

Foto credit Facebook Raluca Turcan