UDMR, despre declarațiile lui Orban: Nu dorim să auzim predici și stereotipuri prostești

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, a reacționat după declarațiile președintelui PNL Ludovic Orban, spunând că UDMR nu dorește să audă “predicile și stereotipurile prostești ale unor politicieni români”.

„Ludovic Orban se află într-un turneu electoral prin Ținutul Secuiesc, iar noi constatăm că din păcate nu s-a pregătit cum se cuvine pentru acesta, iar declarațiile lui de ieri sunt pline de stereotipuri banale.  UDMR respinge acuzațiile aduse și solicităm să nu folosească comunitatea maghiară în rivalitățile și luptele interne electorale ale Partidului Național Liberal. Noi am muncit întotdeauna pentru dezvoltarea Ținutului Secuiesc, pentru dezvoltarea Transilvaniei și nu dorim să auzim predicile și stereotipurile prostești ale unor politicieni români care-și aduc aminte  doar în campanii că Ținutul Secuiesc există”, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla.

Ludovic Orban a afirmat că judeţul Harghita a fost  ocolit de investiţii şi  a afirmat că liderii din administraţia locală „nu prea şi-au dorit astfel de investiţii”, deoarece UDMR „îşi ţine mai uşor alegătorii, dacă ei sunt dependenţi”. „Hai să fim cinstiţi, că judeţul Harghita a cam fost ocolit de investiţii şi cred că şi unii dintre cei care au fost la butoanele administraţiilor nu prea şi-au dorit astfel de investiţii, pentru că se ştie foarte bine că partidele cum sunt UDMR, de exemplu, care chiar dacă e un conglomerat de mai multe partide şi asociaţii, de fapt e unicul reprezentant politic şi are tendinţa să fie un soi de partid unic. Îşi ţine mai uşor alegătorii dacă ei sunt dependenţi. Mai e un partid românesc care îi ţine dependenţi pe români şi şi-i doreşte pe români săraci şi needucaţi. Noi ne dorim ca românii să fie educaţi, să stea pe picioarele proprii, să se lupte pentru a reuşi în viaţă, să aibă un cadru social care să permită fiecăruia să reuşească în viaţă”,  a declarat Ludovic Orban, duminică, la Conferinţa de alegeri din în cadrul Organizaţiei PNL Harghita.

Credit foto- Facebook Hegedus Csilla

Citește Cronica Zilei cu încredere