UDMR, despre negocierile pentru noul Guvern: nu am putut conveni asupra persoanei premierului

Hegedus Csilla,  purtătorul de cuvânt al UDMR, susține pe Facebook  că în cadrul negocierilor nu s-a putut conveni asupra persoanei premierului care va reprezenta Coaliția. „Negocierile coaliţiei s-au încheiat astăzi, nu am putut conveni asupra persoanei premierului. PNL şi USRPLUS îşi sugerează candidaţii proprii de prim-ministru mâine la negocierile cu şeful statului. UDMR va lua decizia în privinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali de mâine dimineaţă”, a scris pe Facebook  Hegedus Csilla.

USR-PLUS: Șefia Camerei sau premierul

Negocierile rămân blocate. Cei de la USRPLUS condiționează formarea Coaliției de obținerea șefiei Camerei Deputaților pentru Dan Barna, susțin surse participante la discuții. Aceleași surse afirmă că  USRPLUS  este dispus totuși să renunțe la președinția Camerei dacă primește funcția de premier pentru Dacian Cioloș. PNL  nu este dispus să renunțe nici  la șefia Camerei (pentru Ludovic Orban), nici la funcția de premier (pentru Florin Cîțu).

Mâine partidele sunt invitate la Palatul Cotroceni pentru discuții referitoare la desemnarea premierului care va forma noul Guvern. Este de așteptat ca și USRPLUS să vină cu propria propunere pentru că nu s-a înțeles cu PNL.

Foto credit- Fb Hegedus Csilla

Citește Cronica Zilei