UDMR închide jocul. Împinge PNL către o guvernare cu PSD

Conducerea lărgită a UDMR a decis în  ca Uniunea să înceapă negocierile pentru formarea „unei mari coaliţii” cu PNL şi PSD. „Luni ne-am consultat cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, iar în cadrul şedinţei online a Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliţii între PNL-PSD-UDMR, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale”, a scris preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, pe pagina sa de Facebook.

Președintele UDMR consideră că „această coaliţie are sens doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituţiei – introducerea republicii parlamentare poate fi un astfel de obiectiv important”.

„Totodată, Uniunea militează ca reforma constituţională să asigure condiţiile reale pentru înfăptuirea unei justiţii independente”, a mai explicat  Kelemen Hunor.

PSD a decis să negocieze cu PNL și UDMR. Ultimul care încă nu a hotărât ce va face este PNL (acum ședință în desfășurare la PNL pe tema viitoarei alianțe de guvernare), însă decizia UDMR nu prea mai lasă loc unei coaliții cu USR.

Citește Cronica Zilei cu încredere

Sursa foto- Facebook Kelemen Hunor