USRPLUS se retrage de la guvernare. Guvernul PNL-UDMR, nevoit să caute în maxim în 45 de zile o nouă majoritate parlamentară. O va avea?

USRPLUS a luat decizia de a se retrage de la guvernare. Liderul USRPLUS Dan Barna a anunțat că miniştrii acestei formaţiuni se retrag din Cabinetul Florin Cîţu şi că îşi vor depune demisiile mâine dimineață dimineaţa. „Florin Cîţu a dinamitat conştient şi perfect responsabil această coaliţie, cu bună ştiinţă şi cinism. Florin Cîţu nu mai poate să fie premier şi din acest motiv miniştrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîţu. Este o decizie pe care am luat-o împreună cu toţi colegii din USR PLUS, este o decizie susţinută de Biroul Naţional şi în acest context ne prezentăm demisiile. Mâine dimineaţă, la prima oră, premierul va avea demisiile noastre pe birou, astfel încât să deblocăm această criză”, a precizat Dan Barna într-o conferință de presă ținută la Parlament alături de miniștri demisionari ai USRPLUS.

Dan Barna că reprezentanţii USRPLUS au fost deranjaţi de faptul că în cadrul Birourilor permanente reunite ale celor două Camere a fost pusă la îndoială validitatea semnăturilor de pe moţiunea de cenzură.”Nu s-a întâmplat niciodată în 30 de ani – şi mă îndoiesc că s-a întâmplat în vreo ţară pretins democratică din lume – ca oamenilor care au semnat o moţiune de cenzură să li se spună, fiind priviţi în ochi: ”Nu este semnătura dumneavoastră. Avem îndoieli serioase că semnătura pe care o aveţi vă reprezintă”. Este un abuz grotesc care aruncă România în beciurile pseudo-democraţiei. Ceea ce s-a întâmplat astăzi ne arată că oricâte hachiţe şi oricâte invenţii sunt necesare pentru a fi îngropată moţiunea de cenzură depusă, trebuie să folosim şi planul B, pentru că moţiunea era planul A”, a spus Barna.

În contextul retragerii USRPLUS de la guvernare, Guvernul își schimbă componența politică și ca urmare va fi nevoit să vină în Parlament în termen de 45 de zile pentru a fi învestit. Va avea forța Florin Cîțu să treacă prin Parlament un Guvern minoritar PNL-UDMR.

Citește cu încredere Cronica Zilei