Vezi cu cât ne compensează statul facturile la gaze și energie-VIDEO

Vă prezentăm cu cât ne compensează statul facturile la gaze și energie. Guvernul a stabilit măsurile prin care ar urma să fie reduse facturile de gaze și energie electrică pentru consumatorii casnici, scrie stiri.tvr.ro. Vor fi măsuri similare și pentru IMM-uri, dar încă se fac calcule. Statul ar putea plăti 25% din factura de gaze naturale, acolo unde se aștepată cele mai mari scumpiri. Este vorba despre un consum anual între 100 și 1200 de metri cubi, corespunzător unei garsoniere, respectiv unei case cu o suprafață de cel mult 120 de metri pătrați. Banii se vor acordă doar în lunile de iarnă.

În cazul energiei electrice se fac alte calcule: statul ar putea suporta 18 bani din prețul unui kilowatt, diferența dintre prețul minim și prețul mediu de pe piață. Și se referă la un consum de cel mult 200 de kilowați lunar.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, care a pregătit ordonanța de guvern, a explicat la TVR că există bani pentru aceste compensări care vizează familiile cu venituri medii. Iar consumatorii cu venituri mici sunt vizați de noua lege a consumatorului vulnerabil care este mai avantajoasă.

  • SCHEMA DE COMPENSARE-GAZE NATURALE

Consum 100-1200 metri cubi/an

Compensarea: 25% din valoarea facturii

  • SCHEMA DE COMPENSARE- ENERGIE ELECTRICĂ

Consum 30-200 KW lună

Compensarea: 18 bani/KW

Sursa Video- TVR

Credit foto-pexels.com

Citește Cronica Zilei cu încredere