Virgil Popescu: Vrem să accelerăm aprobarea legii consumatorului vulnerabil (Video)

Virgil Popescu, ministrul Energiei,  a anunțat că dorește accelerarea  aprobării legii consumatorului vulnerabil în privința facturilor la gaze și energie electrică.  Legea urmează să îi ajute pe cei care au venituri mici și vine ca o compensare suplimentară. Într-un interviu pentru Realitatea Plus, Popescu a mai afirmat că să vor intensifica verificările privind tentativele marilor companii de a-i înșela pe clienți, încălcându-le drepturile, pentru a le impune tarife mai mari.

Virgil Popescu a afirmat că se lucrează la accelerarea procedurii parlamentare legate de inițiativa legislativă privind protejarea consumatorului vulnerabil. „Vrem să accelerăm aprobarea legii prin mutarea termenului de aplicare de la 1 octombrie 2022, așa cum era prevăzut inițial, fie la 1 ianuarie 2022, când avem și noul buget, ori în 30 de zile dela aprobarea legii, adică cu 1 octombrie, 1 noiembrie anul acesta”, a declarat Popescu.

Sursa Video-Realitatea Plus

Mai mult, ministrul a precizat că se vor intensifica eforturile pentru verificarea practicilor înșelătoare pe care le reclamă tot mai des consumatorii casnici. Virgil Popescu a precizat că instituțiile cu atribuții directe în această direcție ar trebui să aplice sancțiuni cât mai dure, pentru a descuraja astfel de practici.

În toamnă este așteptată o nouă scumpire a energiei electrice, în condițiile în care o mare companie a anunțat deja majorări cu 21% pentru toți consumatorii, indiferent că sunt pe piața concurențială sau beneficiază de tarifele fixe.

Sursa Foto- Facebook Virgil Popescu

Citește Cronica Zilei cu încredere