Zelenski a mobilizat rezerviștii. Rada Supremă a votat dreptul civililor la arme de foc

Rada Supremă, parlamentul ucrainean, a aprobat impunerea de sancţiuni împotriva a 351 de cetăţeni ruşi, printre care deputaţii care au votat pentru recunoaşterea independenţei teritoriilor controlate de separatişti şi trimiterea de trupe ruse în estul Ucrainei, scrie Defense Romania. Totodată, Rada Supremă a votat dreptul civililor la a purta arme de foc.

Sancţiunile vizează aproape toate tipurile de activităţi, interzicând intrarea pe teritoriul Ucrainei, accesul la bunuri, capital, proprietăţi, autorizaţii de afaceri. Consiliul de securitate urmează să valideze sancţiunile.

Zelenski a mobilizat rezerviștii, Rada Supremă a votat ca civilii să aibă dreptul la arme de foc. De asemenea, Rada Supremă a votat, în primă lectură, proiectul de lege prin care civilii vor avea dreptul la autoapărare şi să poarte arme de foc.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi mobilizarea rezerviştilor cu scopul de a completa efectivele armatei care luptă împotriva miliţiilor proruse din Donbas. Şeful statului ucrainean a anunţat că ”în scurt timp” vor fi organizate exerciţii de antrenament pentru rezerviştii care vor face parte din unităţile de apărare a teritoriului.

Una din cele mai grave crize de securitate de decenii în Europa este în desfăşurare după ce Rusia a recunoscut independenţa celor două teritorii separatiste din estul Ucrainei. Kievul a acuzat Moscova că a distrus discuţiile de pace menite să pună capăt conflictului de opt ani din regiune.

Credit foto- Facebook Volodimir Zelenski

Citește Cronica Zilei cu încredere