ZF: JPMorgan, despre Bitcoin- ritmul de creştere se va schimba în direcţia criptomonedei

Ritmul creștere se va schimba în direcţia criptmonedei Bitcoin. Investitorii care pariază pe Bitcoin ar putea pune presiune pe valoarea aurului în următorii ani, conform unui grup de strategi din cadrul JPMorgan, scrie Business Insider, citat de Ziarul Financiar. Ei au declarat că preţul pe termen scurt al Bitcoin-ului ar putea întâmpina provocări, în timp ce aurul pare în prezent o variantă mai sigură. Totuşi, strategii cred că ritmul de creştere se va schimba în direcţia criptomonedei de-a lungul anului viitor, mai scrie Ziarul Financiar.

„Adoptarea bitcoin-ului de către investitorii instituţionali abia a început. Dacă acest trend se adevereşte, preţul aurului ar putea suferi în următorii ani”, spune JPMorgan. Strategii cele mai mari bănci din SUA sunt de părere că, prin comparaţie cu valoarea de piaţă actuală a criptomonedei (circa 18.000 de dolari), valoarea intrinsecă ar fi cuprinsă de fapt între 11.000 şi 12.000 de dolari.

Recent, cea mai mare companie de crypto-administrare din lume – Grayscale Investments – a declarat că bitcoin-ul a trecut de statutul de moft, iar „faptul că nu poate fi folosit pentru a cumpăra o ceaşcă de cafea nu mai reprezintă un argument rezonabil”. „Cred că investitorii au început să înţeleagă faptul că bitcoin-ul este o formă digitală a banilor care se potriveşte mult mai bine lumii în care trăim şi reprezintă următorul pas în evoluţia banilor”, spune Michael Sonnenshein, directorul Grayscale.

Credit foto-pexels.com

Citește Cronica Zilei cu încredere