Boc: S-a trecut o linie roşie. Bătălia e puternică şi se duce în interiorul PNL

Emil Boc, lider al uneia dintre cele mai puternice filiale PNL din țară, arată pisica conducerii centrale a partidului, după ce prefectura Cluj  a fost cedată UDMR, desi liberalii au câștigat județul în alegeri. Emil Boc a declarat că PNL a trecut o linie roșie și că bătălia se va duce în interiorul partidului, scrie Ziua de Cluj.

„Şi la primărie şi consiliu local şi la judeţ, guvernarea este alături de UDMR, şi eu şi domnul Tişe avem majoritatea alături de UDMR. Acesta este un lucru clar, care a adus stabilitate oraşului şi judeţului, am reuşit să facem un model de prosperitate. Asta-i una, DAR! Şi aici avem limitele în care colaborăm, dar sunt linii roşii pe care, se ştie bine, că nu le trecem niciodată. Partidul PNL a trecut o linie roşie în relaţia cu noi pentru că, din acest punct de vedere, nu au argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt judeţ şi nu pentru Cluj, atunci când s-a făcut în coaliţie această decizie pe politic. Eu am fost preşedinte al Partidului Democrat Liberal şi nu am avut niciodată la Cluj alt prefect decât PDL şi atunci, şi acum, Clujul a avut cel mai mare număr de voturi adus partidului. Acum nu avem prefect. Asta depinde de ce stabileşte conducerea centrală a partidului. Din primul rând când am auzit, această reacţie pe care am avut-o a fost legată de starea profundă de nemulţumire din PNL Cluj, şi la Buda, şi la Tişe, la Boc, şi la Tarcea, şi la toţi colegii există această nemulţumire. Dar, de aici încolo bătălia e puternică şi e continuată în interiorul partidului”, a declarat primarul Clujului, care a punctat:” Cât timp nu este numit, mai este o şansă. Asta este cert”.

Întrebat cine ar putea fi numit din partea PNL la conducerea Prefecturii Cluj, Boc a răspuns: „Acum vă jucaţi cu mine de-a şoarecele şi pisica. Acest partid are o resursă umană bine consolidată pe toate palierele”.

Amintim că, Mircea Abrudean s-a retras, miercuri, din funcția de prefect al județului Cluj și a fost numit secretar general adjunct al Guvernului condus de premierul Florin Cîțu. Îi va lua locul avocatul clujean Tasnadi Szilard din partea UDMR, în urma negocierilor de luni seară din coaliţia guvernamentală. Această decizie a adus profunde nemulţumiri în interiorul organizaţiei liberale clujene, iar președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe le solicită premierului Florin Cîțu și liderului PNL Ludovic Orban, printr-o scrisoare deschisă, să numească un liberal în funcția de prefect al județului Cluj. Tișe susține că demersul său este susținut de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni, mai scrie Ziua de Cluj.

Vezi aici declarația-  https://www.facebook.com/watch/?v=240086527744073

Credit foto- Facebook Emil Boc

Citește cu încredere Cronica Zilei